Ervaringen

Ervaringen therapie

Individuele gestalttherapie

Hoe heb je de praktijk gevonden?
Prima

Hoe was situatie voordat er gebruik werd gemaakt van mijn diensten?
Triggers waren: machtsverhoudingen-dominantie- verwachtingen van een ander- de ander willen veranderen-gezien en gewaardeerd willen worden- gebeurde dit niet dan voelde ik me erg eenzaam- te zorgzaam voor anderen

Wat was het probleem of situatie waar je mee worstelde?
Huiselijk geweld

Wat is het resultaat of hoe is de situatie verbeterd door de therapie?
Ik communiceer beter- geef mijn grenzen eerder aan- geen verwachtingen= geen teleurstellingen- Beter voor mezelf zorgen

Hoe voel je je nu?
Ik voel me goed, zie nu eindelijk mijn grenzen in. Ik geef het nu aan, dat geeft mij rust. En heel simpel: doordat er meer rust is kan ik ook meer aan::) en niet ten koste van mezelf.

Zijn er nog punten ter verbetering?
Nee, de punten die ik heb meegekregen daar moet ik aan blijven werken. Het is zoals het is::)

Wat wil je zelf nog kwijt?
Annemiek, je bent een doortastende Therapeute, je ziet en pakt op. Je hoort en legt het uit. En onbewust voor de cliënt zorg jij dat ze er naar handelen en  het gezegde ook daadwerkelijk oppakken, door mij, in deze, erover na te laten denken. Eigenlijk weet je precies wat er bij mij speelde, heel bijzonder. Dank je!

- B.

Gezin- en relatietherapie

"We zijn via een gemeenschappelijke kennis samen gekomen voor I. Onze oudste dochter van inmiddels 14 jaar had heel veel problemen, ik dacht puberteit en school. Ze gaf aan dat ze graag weer met iemand wilde praten. Nadat onze dochter weer de tools had gekregen om verder te kunnen, wilde ikzelf graag ook verder kunnen. De situatie was gespannen, overspannen, teveel en niet meer te doen voor mij. Gelukkig had jij dat snel door wat er te doen stond.

We ervaarden problemen in de relatie en daardoor de relatie met onze kinderen waren aan de orde. Geen samenspel meer tussen mijn man en mij, waardoor er een gemis ontstond. Nadat wij als ouders in relatie therapie zijn gegaan, is er op relatie en ouder niveau veel veranderd. We begrijpen elkaar nu beter en kunnen daardoor de kinderen samen opvoeden. Natuurlijk zal er altijd ruimte zijn voor discussie hahaha.

We voelen ons nu meer ontspannen en kunnen ons beter verwoorden om het eigenlijke probleem te pakken. Eigenlijk met weinig sessies is dat gelukt. Door duidelijkheid van jou en ook een luisterend oor natuurlijk.

Verbeterpunten, nee, zoals je het doet is het goed. Lekker natuurlijk, ongedwongen en vertrouwd. Vooral niet teveel aan veranderen.

Wat wij nog kwijt willen is dat we erg blij zijn dat we jou hebben mogen hebben als onze “therapeut”. Dat we jou als luisterend oor, gezellig mens en warm persoon hebben mogen leren kennen. Dat je ons de juiste richting hebt laten zien en ook onze dochters de rust hebt gegeven die ze verdienen, door ons rustiger met elkaar om te leren gaan." - M

Relatietherapie

"Hoe heeft u Praktijk Steinau gevonden?

We hebben de praktijk via vrienden gevonden die al bij jou waren geweest en goede ervaring hadden.

Hoe ervaart u de ruimte?

We ervaren de praktijkruimte als een prettige, rustige ruimte.

Het is fijn dat we setting kunnen kiezen (je hebt verschillende zitjes waar je uit kunt kiezen), en dat raam/tuindeur open kan in de zomerperiode. Handig ook dat je voor de deur kunt parkeren.

Hoe ervaart u de flexibiliteit, prijs/kwaliteitverhouding?

Fijn dat je tijdens de sessie flexibel bent en kunt uitlopen van 1 naar 1,5 uur, als de sessie daar aanleiding toe geeft. Soms was het even passen en meten met drie agenda’s, maar in de praktijk kwamen we er prima uit.

We zijn tevreden over de prijs/kwaliteitverhouding.

Bent u tevreden over mijn inzet en capaciteiten als therapeut, zijn er verbeterpunten?

Ja, zijn erg tevreden.

Er was direct vertrouwen om ons open te stellen. Je hebt ons veel goede punten van inzicht gegeven. Je zorgt daarbij voor een goed evenwicht tussen terugkijken naar verleden, en de relatie met vandaag/toekomst. Je herinnert je goed de informatie en kwesties uit vorige gesprekken (goede voorbereiding?).

Goed evenwicht ook tussen beetje theorie, en praktische toepassing, zodat we goed begrijpen wat er aan de hand is. Als in tijdens de sessie iets gebeurt, sta je daar meteen samen met ons bij stil (“Zie je wat er gebeurt?”).

Ik het eerste gesprek hebben we al direct veel geleerd, en dat bleef iedere sessie zo. Je bent niet bang om duidelijk te zijn.

Je bent oprecht en integriteit. Fijn ook dat je niet aanstuurt op oneindig veel sessies (tegendeel zelfs).

Wat was het probleem of situatie waar u mee worstelde?

Elkaar niet goed begrijpen, zich daar steeds meer aan storen, hetgeen leidde tot ongewenste afstand binnen de relatie.

Geen weet van belang van verleden van jeugd, vorige relaties, huidige relatie, de ‘protestpolka’, zoals je die noemt.

Geen inzichten en handvaten om dat op te lossen.

Wat is het resultaat of hoe is de situatie verbeterd door de therapie?

Meer inzicht in onszelf en in elkaar, en daardoor betere communicatie en begrip voor elkaar.

Welke ervaring was voor u het meest waardevolle gedurende het traject?

Dat we het beide heel goed bedoelen maar het desondanks soms misgaat.

De balans tussen verbinding zoeken – en tegelijk autonomie kunnen houden.

De gevoeligheid van mijzelf als vrouw.

Het vluchten vs. vechten (zijn we beide anders in), realisatie dat dat vechten niet altijd erg is / soms nodig is, omdat vluchten niet altijd werkt (danwel het beoogde effect heeft).

Als u de therapiesessies die u heeft gevolgd en het behaalde resultaat een algemeen cijfer zou mogen geven, wat voor cijfer zou dit dan zijn? (1 staat voor zeer slecht, een 10 voor uitmuntend).

9

Zijn er nog punten ter verbetering?

Nee

Wat wilt u zelf nog wat kwijt?

We hebben met elkaar afgesproken dat als het nodig is we weer komen, en als voorbereiding op gaan samenwonen"

- Anoniem

Individuele gestalttherapie

"Vorig jaar liep ik helemaal vast. Ik worstelde met emoties zoals paniek, rouw, onzekerheid en angsten mede veroorzaakt door recente en oude verliezen. Via mijn netwerk ben ik bij de praktijk van Annemiek terecht gekomen.
Ik heb Annemiek ervaren als een warm bad, "niets menselijks is mij vreemd" waren haar woorden in ons eerste gesprek, hoe fijn is dat!
Dat maakte dat ik ook echt mezelf kon zijn. Door haar openheid kon ik zelf open zijn, haar mijn vertrouwen geven maar ook ontvangen om samen te gaan werken aan mijn herstel.
Ze luistert, spiegelt, vraagt, confronteert en geeft je, door wie zij is, wat je nodig hebt. Soms zonder dat je er erg in hebt of wist dat je het nodig had. Maar altijd op een liefdevolle en soms speelse manier. Annemiek, je bent enorm kundig en een pracht mens. Dankjewel." - N.

Relatietherapie

"De situatie waar we last van hadden was dat we vervielen in dezelfde patronen. We zaten teveel in ons eigen gelijk /perspectief en ik had het een beetje opgegeven. Daarnaast was er sprake van boosheid, frustratie bij mijn partner, etc. We hadden het meeste last van het vastlopen van de relatie, vreemdgaan, weinig connectie voelen, niet goed kunnen communiceren.
We hebben handvatten gekregen voor geweldloos te communiceren, ons gehoord gevoeld door jouw spiegelen, gedachten kunnen vertalen naar gevoel en daarover praten, meer inzicht en acceptatie van elkaar. Er is meer verbondenheid, vertrouwen (in de toekomst), zonder twijfels.
Je verdeelt je aandacht goed tussen ons, voelde gelijkwaardig, we hadden zelf ook invloed op hoe het gesprek liep, je ging mee in hoe het gesprek liep maar gaf ook af en toe zelf sturing aan het gesprek, wat fijn was. Je nam het gesprek ook over op de juiste momenten. We vinden je een heel fijn, warm persoon en het voelde fijn dat je er continu bij was met je aandacht." Anoniem

Relatietherapie en individuele gestalttherapie

"Wij zijn een ouder echtpaar en hebben allebei veel negatieve dingen meegemaakt, wat een schaduw over ons leven werpt. Het voerde tot individuele problemen.
Hoewel we geen onderlinge 'strijd' hebben beïnvloedt het wel hoe je met elkaar omgaat of soms langs elkaar heen leeft. We werken er nu gezamenlijk aan.
Al eerder therapie gehad, maar bij Annemiek voelt het beste. Ze zet zich volledig in, er is vertrouwen, naast pittige ook leuke momenten en het geeft een positief resultaat! Natuurlijk is er ook eigen inzet nodig, maar dat maakt het juist waardevol. Op onze leeftijd verander je niet zo snel, maar de stappen die we gezamenlijk maken brengen weer 'leven' terug!
Annemiek, we waarderen je als mens en als therapeut heel erg." - Erik en Jeanne

Individuele gestalttherapie

"Ik ben afgelopen jaar gescheiden. Dit heeft veel impact op mijn leven gehad. Ik was vermoeid, gestresst en had moeite met het 'onbekende gat' dat in mijn leven was ontstaan en alles wat daarbij komt kijken. Via gemeente Westervoort ben ik in contact gekomen met Annemiek.
In het eerste telefoongesprek luisterde ze naar mijn verhaal en maakte op de meest korte termijn een afspraak met mij. Ik voelde meteen een klik.
Annemiek biedt een luisterend oor, zet je aan het denken over je eigen kunnen en je eigen handelen, is respectvol, kan op een goede manier direct zijn, is zorgzaam en professioneel betrokken.
Ik ervaar de gesprekken als zeer prettig en dat motiveert mij om aan mezelf te werken en stappen te zetten. Ik voel mij zekerder in het leven en heb het gevoel dat ik alles weer beter aankan. Ze heeft mij geleerd dat ik er ook mag zijn en dat het ook belangrijk is wat ik denk of voel!" - Mathilde

"Ik was gesloten en weigerde om de situatie te ‘voelen’ door de mishandelingen. Door de therapie kon ik vertrouwen hervinden in anderen, kon ik mensen loslaten die mij geen goed doen en me weer openstellen bij dierbaren. Ik ben me nu bewuster geworden van mijn keuzes, meer open naar mijn familie en heb het contact met mijn ex verbroken, waar ik nu vrede mee heb. Ik kan me weer concentreren op mijn prioriteiten zoals school, familie en mijn eigen welzijn. Ik kijk heel erg fijn terug naar de tijd die we samen hebben doorgebracht. Je wist me precies te lezen en daarnaast ook harder tegen me te zijn wanneer dat nodig was. Mede daardoor kan ik de gehele situatie nu beter achter me laten en loslaten, en weet ik dat 'loslaten' te accepteren!" - Ellen

Individuele gestalttherapie

"Ik stond op het punt van een scheiding en voelde me erg emotioneel en onzeker. Dankzij de gesprekken ben ik boven mezelf uitgestegen en zie weer een toekomst als alleenstaande moeder. De gesprekken begonnen laagdrempelig, maar ontwikkelden zich steeds dieper tot persoonlijke kwesties en ervaringen. Ik heb inzicht gekregen in eigen handelen en kan signalen van ‘verkeerde’ mannen beter herkennen. Wat ik heel prettig vond, is dat je bleef spitten, me een spiegel voorhield, de pit had om tegen mij in te gaan als dat nodig was en gelijk geduldig kon zijn. Ik heb dus veel gehad aan de therapie en had het ook echt nodig. Ik kan nu weer verder en dat voelt heel fijn!" - Anischa

Individuele gestalttherapie

"Ik kwam bij Annemiek in de praktijk als een gestreste vrouw. Ik had echt iemand nodig die naar mij deed luisteren en mij raad kon geven. Ik had meteen een klik met Annemiek, en ze gaf mij het gevoel dat ik aan mezelf mocht denken en niet alleen aan andere mensen. Na een paar maanden therapie ben ik een andere mens geworden en sta ik weer positief in het leven. Annemiek is een ervaren therapeut en voelt heel goed aan waar ze haar patiënten mee kan helpen!" - Renata